Udgivet tir d. 30. okt 2018, kl. 11:27

Billedkunstner Jan Holger Jerichaus værk Fugl Fønix er ophængt i Vor Frue Kirke. Dette markeres efter gudstjenesten på søndag den 4. november, hvor kunstneren vil fortælle lidt om sit arbejde med Fugl Fønix. Alle er velkomne.

Jan Holger Jerichau er oldebarn af billedhuggeren Jens Adolph Jerichau, der blev født i Assens i 1816. I 2016 blev 200 års dagen markeret, og til stede var den nu 81-årige billedkunstner Jan Holger Jerichau, med udstillede værker i Vor Frue Kirke i forbindelse med Assens Kulturdage.

Et af værkerne, Fugl Fønix, gjorde så stort et indtryk, at menighedsrådet efterfølgende besluttede at give skulpturen en permanent plads i kirken.

Det er nu lykkedes takket være en venlig donation fra Jeppe Kehlets Fond.

Fugl Fønix er ophængt i kirkens nordside på søjlen ved kortrappen og spiller smukt sammen i materialevalget med henholdsvis døbefonten og korsstelen. Sidstnævnte er udført af Carl Henning Aarsøe, og skænket til kirken i af Entreprenør Palle Johansen og arkitekt Morten Krogh Madsen i forbindelse med den store renovering af kirkens tårn.

Jan Holger Jerichaus skulptur hænger nu overfor oldefaderens marmorengel fra 1883.

Den eventyrlige fabelfugl Fønix har rødder tilbage til egyptisk solkult. Senere forfattere tilføjede brændings- og genopstandelsesmotivet, som de kristne kirkefædre derefter greb og sleb til. Med fuglens sjældenhed, dens frivillige død og opstandelse og evige liv, samt dens kyske forplantning uden parring udgjorde den et oplagt symbol for Kristus.

Med anskaffelsen har menighedsrådet fået opfyldt et ønske om at tilføje nutidig kunst i det gamle kirkerum samtidig med, at der knyttes tråde til lokalhistorien.