Udgivet ons d. 31. okt 2018, kl. 22:13

Efterårssæsonens filmstudiekredsaftner i Vor Frue Kirkes hus i Assens sluttede onsdag den 31. oktober med et brag af en actionfilm, den australsk/amerikanske "Mad Max Fury Road." Den var udvalgt af sognepræst Anders Fabricius for at demonstrere en ny og anderledes fortællestil for det filminteresserede publikum.

Året er 2060, efter apokalypsen. Seks kvinder, anført af Furiosa, flygter fra den fascistiske leder Immortan Joe, der holder dem som avlskvinder i sit fort. For at nå levende gennem ørkenen må kvinderne alliere sig med enspænderen Max Rockatansky. Han kender ødemarken ud og ind og eskorterer modvilligt kvinderne, skarpt forfulgt af Joes blodtørstige hær af stridsdrenge. Det bliver en vild tur med heftige biljagter, masser af skyderi og eksplosioner i et usædvanligt højt tempo. Filmen skildrer jagten på håb og kærlighed i en næsten ødelagt verden.
De to første filmaftner i denne sæson bød på en optakt til tv-serien "Herrens veje" ved Birgitte Lerche og den prisbelønnede dokumentarfilm "Klosteret" om Hesbjerg Slot ved Ole Hyldegaard. Filmstudiekredsen fortsætter i januar, februar og marts. Den er åben for alle og er gratis.

Journalist Preben Heide