Udgivet søn d. 4. nov 2018, kl. 14:24

Novembersolen kastede ekstra glans over eftermiddags-koncerten i Vor Frue Kirke i Assens lørdag den 3. november. To af Danmarks bedste kor gæstede Vor Frue som led i Spil Dansk-ugen 2018. Det var Sankt Annæ Gymnasiums kammerkor og Sankt Annæ Pigekor, begge fra København. Tilsammen tæller de to næsten professionelle kor flere end 70 medlemmer. De forenede sig i to værker af Flemming Windekilde, der er leder af kammerkoret. Det var dels en førsteopførelse af hans musik til Friedrich Schillers "Der Abend," dels en hymne til skabelsen med tekst af Den Hellige Frans af Assisi. Sangerne blev ledsaget af slagtøj og spil på vandfyldte vinglas. Windekildes musik er dansk og helt ny. Dansk er også melodien til "Det var en lørdag aften," men komponisten er ukendt. Den sørgmodige vise er lavet i et nyt arrangement i anledning af pigekorets kommende turné i Califonien, USA. Gennem hele koncerten kvitterede det talstærke publikum med klapsalver og til slut med stående bifald.

Journalist Preben Heide

Foto: Ole Gundersen