Udgivet søn d. 4. nov 2018, kl. 14:44

Billedhuggeren Jan Holger Jerichau, der er bosiddende i Vangede nord for København, deltog søndag den 4. november i højmessen i Vor Frue Kirke i Assens. Han foretog efter gudstjenesten den offcielle overdragelse af sin skulptur "Fugl Fønix" til kirken. Skulpturen er ophængt på en søjle ved kortrappen. Den er støbt i bronze, og titlen refererer til myten om den store Fugl Fønix, der brænder til døde for derefter at genopstå af asken. Jan Holger Jerichau præsenterede i en kort tale sit kunstvæk. Han fortalte, at han igennem års arbejde med motivet flere gange havde oplevet Fugl Fønix som meget genstridig. "Den ville ikke altid det samme som jeg," sagde han bl.a. og gav udtryk for både glæde og bevægelse over, at det er lykkedes at få fuglen til Assens. Hans oldefar, billedhuggeren Jens Adolf Jerichau (1816-1883) er ophavsmand til marmorfiguren "Troens engel," der ligeledes er anbragt ved kortrappen i Vor Frue Kirke. Jens Adolf Jerichau var født i Assens, og marmorfiguren var en gave til Assens, da Jens Adolf Jerichau blev udnævnt til æresborger i byen. Jan Holger Jerichau følte sig meget bevæget over at være med til at smykke kirken sammen med sin oldefar. De mange tilstedeværende ved overdragelsen gav udtryk for stor glæde over kunstværket, der er indkøbt med støtte fra Jeppe Kehlets Fond.

Tekst og foto: Preben Heide