Udgivet fre d. 8. feb 2019, kl. 10:00

Kirkedagen er en årligt tilbagevendende begivenhed, som finder sted i Vor Frue Kirke og Vor Frue Kirkes Hus den første søndag i februar. Dette års kirkedag fik en festlig begyndelse i en fyldt kirke med barnedåb og provst Ole Hyldegaard som prædikant. Temaet for eftermiddagens koncert, LYS, blev slået an allerede under gudstjenesten, da den skarpe vintersol strømmede ind ad kirkens vinduer.

Efter frokosten holdt cand.mag., ph.d. Kasper H. Andersen foredrag om vores fjerne forfædre, danerne, for et stort og lydhørt publikum i Vor Frue Kirkes Hus. Kasper H. Andersen delte særdeles engageret ud af sin store viden om danernes opståen, som kendes fra skriftlige sydeuropæiske kilder helt tilbage fra 500-tallet. På en levende måde fik Kasper H. Andersen både trukket de store historiske linjer op og kom ned i spændende detaljer.

Kirkedagen sluttede med koncert i Vor Frue Kirke med sanger, komponist og guitarist Maria Elizabeth Hersing, som i veksel med Syngedrengene reflekterede over lys og skygge og fejringen af lysets sejr over mørket ved kyndelmisse. Også Jesper Thorn på bas medvirkede under koncerten, hvor der blev skabt en nærmest meditativ stemning.