Onsdag d. 20. november 2019, kl. 14:00

Sæsonens biografarrangement er blevet fremrykket pga. Hanne Svenstrup er blevet forhindret af arbejde på Grønland.

I stedet vises filmen "Unge Astrid", om Astrid Lindgrens liv, instrueret af Pernille Fischer Christensen, og med Alba August i hovedrollen, datter af Bille og Pernilla August, der iår vandt Gabrielprisen, indstiftet af Landsforeningen af menighedsråd. Om valget begrunder juryen:

For voksne og unge er det oplagt at diskutere den ud fra de figurer og fortællinger af Lindgren, de selv kender. Altså finde sporene ind i forfatterskabet. De fleste vil kende Emil, Pippi og deres familier/venner. Mange vil kende Ronja Røverdatter, Mio min Mio og Brødrene Løvehjerte.  Frygt og mod, kærlighed, velvilje, folk, der hjælper, andre som giver efter – bøgerne er fulde af det.

I forhold til kirkens rolle i filmen kan man spørge: Er kristendommen et forsvar for Gud eller for mennesket? Kan den forsvare Gud, uden samtidig at forsvare mennesket? Hvis den gør det, hvad sker der så med den? Bliver den autoritær, selvtilstrækkelig, livsfjern?

Filmen er en kærlighedshistorie, men hvordan adskiller den sig fra andre kærlighedshistorier? Hvis børn skriver til Astrid Lindgren, at ”hun er på deres side”, er hun så også på de voksnes side? Og både børn og voksne bør drøfte, hvad det vil sige, at nogen er på deres side eller hvordan ønsket om og længslen efter at nogen er det, ser ud.

Biografen i Tobaksgården